BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Молдова има наредба за забрана на училищни пътувания в чужбина

  • Written by:

Всички училищни пътувания в чужбина са забранени. Наредбата за това бе подписана от министъра на образованието, културата и научните изследвания в Молдова, Корнелиу Попович.

Заминаването извън Молдова, което може да е планирано за периода на училищните ваканции от 5 до 8 март, ще трябва да бъде отменено.

във връзка с влошаването на епидемиологичната ситуация и възможното разпространение на коронавирус. Генералната дирекция на образованието, младежта и спорта в Кишинев издаде препоръки за детски градини: трябва по-често и внимателно да се почистват помещенията.

Той също така е свързан с разпространението на грип, остри респираторни инфекции и повишен риск от инфекция с коронавирус. Детските градини няма да организират масови събития, а пролетните мероприятия ще се провеждат само след 12 март.

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!