BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Вицепрезидентът Илияна Йотова към българите в чужбина: Да празнуваме заедно Кирило-Методиевото дело

  • Written by:

София, 5 май /БТА/
Вицепрезидентът Илияна Йотова организира виртуален форум „Голи са без книги всички народи“ по случай Деня на българската просвета и култура и славянската писменост – 24 май.Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
За заглавие на форума е избран цитат на Константин-Кирил Философ от „Проглас към Евангелието“.
Целта на инициативата е да насърчи деца и младежи до 18-годишна възраст от българските общности зад граница да почетат делото на славянските първоучители Св. Св. Кирил и Методий.
Всички желаещи могат да се включат с рецитал на стихотворение, с песен, с прочит на любим български автор или на авторски текст, посветени на мисията на Светите братя и техните ученици. Видео записите не трябва да бъдат по-дълги от 3 минути.
За „сцена“ на виртуалния форум в навечерието на 24 май вицепрезидентът Йотова предоставя своя канал в ютуб и официалната си страница във фейсбук. Чрез видео материалите посланията ще достигнат до всеки край на света.
Записите ще бъдат приемани на [email protected] до 22 май.

Източник: София

Източник: bta.bg

Още за четене…

Обръщение на вицепремиера по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева към българите …

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!