BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Великденския фестивал в Босилеград пред отлагане

  • Written by:

Очаквайте тези дни и официално съобщение за начина и формата на провеждането на онлайн  „ХХVII-ми Международен детски Великденски фестивал – Босилеград 2020”.     Въпреки разбираемото разочарование, здравето на всички е на първо място. За всичко останало има време.

“Решението за отмяна на традиционния Великденски фестивал е огромен шок за мен и организационния екип на фестивала. От началото на тази година направихме всичко за да се случи поредния 27-ми Международе детски Великденски фестивал в Босилеград.  Работихме много усилено по създаването на програмата му, подсигуряването на наградния фонд, изработката на купи, медали,  рекламни материaли и др.

В начлото на месец март повечето от споменатите неща вече бяха подсигурени.

За съжаление точно по това време Европа и цялата планета се изправи пред един невидим и същевременно много опасен противник. Повечето държави въведоха специални мерки за борба и защита от вируса COVID – 19. Това накара ръководителите на важни световни събития да вземат неприятни мерки за  отлагане или премахване на различни важни събития, форуми като олимпийските игри и европейското по футбол се отложиха за една година. Това всичко ни говори за сериозността пред, която се изправяме и отговорността, която поемам”.

„Като главен организатор на Международния детски Великденски фестивал в Босилеград, който тази година трябваше да се проведе от 16-ти до 21-ви април, а имайки предвид взетите ограничения от страна на Р. Сърбия и държавите в региона, единствено което можем е да се съобразяваме с тези мерки и да бъдем крайно отговорни и солидарни с настоящата ситуация. Тези обстоятелства  малко или много ограничиха  въжможностите ни за провеждането на традициония Великденски фестивал по установената вече години назад схема.  Взетото решение обаче е логично и разбираемо на фона на случващото се по света. За да изпълним всички бъдещите си планове и добрите си проекти в професионален и личен план, първо трябва да останем живи и здрави.

Босилеград през годините доказа, че на Великден се случват чудеса, повече от всякога имаме нужда от добри новини, не се съмявам, че и този път с наближаването на Великденските празници те ще дойдат, любовта и живота ще наделеят над трудностите, които ни притесняват в момента.

Благодарим на всички институции, организации и приятели, които и тази година ни оказаха необходимата подкрепа за подготовката и организацията на 27-мия Великденски фестивал.”

Александър Димитров                                                                                                                                              Гл. организатор на Великденския фестивал

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!