BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

БЪЛГАРО – СРЪБСКИЯТ ЦЕНТЪР ПРОДЪЛЖАВА С РЕАЛИЗАЦИЯТА НА ПРОЕКТА „МЛАДИТЕ ХОРА В СЪВРЕМЕННОТО ОБЩЕСТВО“

  • Written by:

След кратка почивка Българо-сръбският център продължава с осъществяването на своите дейности.

 Има два текущи проекта, „Младите хора в съвременното общество“, финансирани от Министерството на външните работи на Република България,  по програма „Българска помощ за развитие“.

За съжаление, заради пандемията от коронавирус, не се реализираха проектите. Според проекта първият тридневен семинар трябваше да се проведе през март, обаче най-вероятно ще се проведе  през юни. Всичко е готово за реализация, остава да определим точната дата на събитието – заяви Дарко Аначков, председател на БСЦ 

Що се отнася до втория семинар по темата за социалното предприемачество, тече подготовка за реализирането му. Това е по-смислен и взискателен проект. Всички рекламни и работни материали са подготвени. Проектът предвижда семинарът да се проведе през септември.

През юни ще бъде публикувана публична покана за млади сърби, българи и албанци. Условието за участие ще бъде написано есе на тема „Моето социално предприятие“. След това ще подберем кандидатите и ще изберем най-добрите есета.

В рамките на този проект участниците ще посетят социалното предприятие Традиция на юг от Враня, ще посетят Генералното консулство на Република България в Ниш, където ще се проведе кратка лекция, а в края на тридневния семинар  планирана е еднодневна екскурзия до София.

Освен за участниците и преподавателите, екскурзията ще бъде предназначена и за медиите, които с интерес следят нашите дейности– посочи Аначков.

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!