BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

БЪЛГАРИЯBREAKING: Двама болни от коронавирус в България

  • Written by:

Неизбежното се случи. Двама души в България дадоха положителни проби за коронавирус.

Тревожната новина съобщи на извънреден брифинг специално сформираният оперативен щаб за борба със заразата, който събра медиите в Министерския съвет.

Доказаните случаи са два – в Плевен и Габрово, каза началникът на Военномедицинската академия ген. Венцислав Мутафчийски. Мъж на 27 и жена на 75 години са заразени. Той отказа да даде повече подробности за тях. Мутафчийски обясни, че се издирват всички хора, с които те са били в контакт. Състоянието на двамата пациенти е добро.

Главният санитарен инспектор Тодор Кантарджиев добави, че в петък са изследвани 99 проби и от тях две са положителни. Направен е референтен тест на Световната здравна организация. При теста британско производство резултатът е положителен, но при испанския – отрицателен. За това ще се приложи трети тест, какъвто ще се направи и на контактните лица. Кантарджиев изрази надежда, че рано сутринта в неделя ще е ясно дали диагнозата е доказана както и какво е състоянието на контактните хора.

България страна беше една от последните, където заразата не беше навлязла.

Източник: bg-voice.com

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!