BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

България представи в Германия възможностите си за здравен туризъм

  • Written by:

На събитие под надслов „Здравен туризъм в България“, страната ни представи възможностите си за здравен туризъм в Берлин.

През септември 2019 г. бе постигната договореностгерманските граждани, които са здравноосигурени в една от касите-членки на Съюза на здравноосигурителните каси в Германия, да провеждат своите процедури у нас и да заплащат само 10% от цената им. Сега на вниманието им бе предложен и каталог на немски език, който представя възможностите, които българските балнео и СПА центрове предоставят на германските граждани.

По време на събитието „Здравен туризъм в България“ община Кюстендил, известна с топлите си лековити минерални извори, бе отличена за устойчивост и прогрес лично от ръководителя на проекта на Европейската СПА асоцияция „По пътя на римляните“ Тобиас Биленщайн. Сред присъстващите бяха представители на туристическия бранш в Германия, посланикът на България в Германия Елена Шекерлетова, главният управител на Германо-Българската индустриално-търговска камара Митко Василев, главният секретар на Европейската СПА асоциация г-жа Чила Мезоси и др.

Днес в Берлин ще се проведе редовният Борд на Европейската СПА асоциация, на който ще има дистусия на тема „Ролята на Европейските СПА дестинации в т. ч. климатични курорти за подобряване на имунитета на хората“. 95% от българските балнео и  спа курорти са и климатични зони.

Източник: bnr.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!