BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

България отпуска повече от 68,5 хиляди лева на колеж в бесарабския град Твърдица

  • Written by:

България отпуска 68 хиляди 737 лева (34 хиляди 369 евро) чрез проекта „Подобряване на материално-техническата база във филиала на Образцов център за художествено образование „Щефан Няга“ (град Кишинев) в град Твърдица, район Тараклия, Молдова,съобщава http://www.bta.bg/bg/c/MI/id/2165657

Реализирането на проекта ще се осъществява чрез обществената организация „Клуб Левски“ в град Твърдица съгласно постановлението 234 на Министерски съвет от 2011 г. за политиката на Република България за участие в международното сътрудничество за развитие.

Благодарение на спечеления проект ще се направи ремонт и ще се подобрят условията в ученическото общежитие. В учебния корпус ще бъде окомплектован кабинетът по информационни технологии, ще се подобри материалната база, ще се закупят озвучителна уредба и музикални инструменти, оборудване за отоплителната система, съобщи директорката на учебното заведение Ала Кара.

С подобряването на условията и качеството на живота на учениците в общежитието ще се подобрят и повишат техните професионални умения и знания, както и условията за почивка и самоподготовка. Със създаването и оборудването на кабинет по информационни технологии ще повишим качеството на професионализъм, умения и знания в областта на иновационните технологии на музикалните и звукозаписни програми, каза директорката.

По думите й козметичен ремонт се прави всяка година, но основен не е бил правен от основанието на учебното заведение.

През 1996 г. съгласно споразумение между Молдова и България се взима решение да бъде открит Музикален колеж за български народни инструменти и танци, филиал на кишиневския Музикален колеж „Щефан Няга“. Обучението се води на български език.

Колежът е единственото учебно заведение извън пределите на България, в което се подготвят изпълнители на българска народна музика и танци.

на снимките: директорката Ала Кара и българският посланик Евгений Стойчев подписват документи, състоянието на залите в колежа.

Източник: Ирина Богоева

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!