BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

България и Северна Македония да намерят общ подход

  • Written by:

Северна Македония и България трябва да намерят позитивен подход. Това заяви германският министър по европейските въпроси Михаел Рот, цитиран от БНР.

Дипломатът е обсъдил въпроса с македонския вицепремиер по европейските въпроси Никола Димитров. Пояснява се, че нови критерии и условия няма да бъдат въвеждани.

Той смята, че е в интерес на всички страни в региона да получат европейска перспектива. През седмицата излязоха твърдения, че българското правителство е внесло меморандум в ЕС, в който настоява за европейска подкрепа по общите теми със Северна Македония.

Рот заяви, че в момента се търсят добри мостове, които могат да бъдат изградени с българските партньори. Той заяви, че се надява междуправителствените конференции със Северна Македония и Албания да се проведат до декември.

Това е първа стъпка към европейските преговори. Македонското правителство обяви, че е отворено за разговори.

Северна Македония очаква подкрепа от България по време на преговорите.

РОСЕН СТОЙЧЕВ

Източник: m.fakti.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!