BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Босилеградски ученици ще участват в пленер „Творческо плодородие”

  • Written by:

Деца от основното училище „Георги Димитров“ Босилеград ще участват в младежки пленер под надслов „Творческо плодородие” в град Кюстендил в дните 27, 28 и 29 септември.

За поредна година босилеградски  участници в конкурса  ще черпят вдъхновение сред градините на кюстендилското плодородие и ще бъдат следовници на Майстора, рисувайки по местата в Кюстендилско, където е творил големият български художник. Сътворените творби по време на пленера ще се подредят в тематична изложба по време на „Празник на плодородието” – 2019 г.

Ръководител на децата по време на тридневния престой в Кюстендил е Любиша Пенев – преподавател по изобрзително изкуство, а едновремено инициатор и тази година  деца от Босилеград да участват в конкурса.

Младежкия пленер „Творческо плодородие“ е част от манифестацията  „Празник на плодородието“ която за 12-а поредна година организират община Кюстендил и Институтът по земеделие в града.

„Празникът на плодородието“ има конкурсен характер с награди за най-добро и атрактивно представяне на участниците.

ММ ГЛАС ПРЕСС

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!