BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Босилеградският Червен кръст отбеляза Международния ден на възрастните хора

  • Written by:

По повод 1-ви октомври – Международния ден на възрастните хора, активистите на Общинската организация на Червения кръст в Босилеград раздаваха на гражданите афиши, които съвместно са подготвили Института за обществено здраве „Милан Йованович Батут” от Белград и Червения кръст с цел да се напомни на обществеността за хуманното отношение и грижата към възрастните да изживеят достойно своите старини и да продължават да се развиват като личности.

Същевремено с афишите се цели да се даде кураж на възрастните да се чувстват част от обществото и да знаят, че могат да се ползват от своите социални права и че имат достъп до всички блага.

Червеният кръст неотдавна отбеляза и Световният ден на сърцето, когато по този повод в помещенията на организацията бе организирано измерване на кръвно налягане на гражданите и предоставяне на информация за опасността от сърдечни болести, високата смъртност, до която водят и начините за превенция.

Р.П.

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!